Вівторок, 16.04.2024, 07:46

Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Грудень » 23

 

У рамках започаткованої міською владою святкової програми «Новий рік у Світлому місті» 25 грудня 2010 року від вогню, який Святий Миколай передав голові КМДА Олександру Попову, засвітяться Новорічні ялинки в усіх десяти районах столиці.

Театралізоване дійство «Новорічна зірка сяє – в Голосієво збирає!» розпочнеться о 16 годині в парку культури та відпочинку імені М.Рильського, що на проспекті 40-річчя Жовтня, 87. Заходи, присвячені засвіченню новорічної ялинки у Дарницькому районі, пройдуть з 16 до 21 години в парку імені Воїнів інтернаціоналістів.

Розваги, конкурси, забави для дітей, виступи аматорських мистецьких колективів порадують мешканців Деснянського району столиці. Театралізоване дійство розпочнеться о 15:00 на майданчику біля РДА (проспект Маяковського, 29).

Свято засвічення Новорічної ялинки «Казка під Новий рік» Дніпровського району стартує о 17:00 у парк культури та відпочинку «Перемога».

О 16 годині на площі біля Будинку побуту «Оболонь» (ст. метро «Мінська») під гаслом «На щастя, на добро, на Новий рік...» спалахнуть вогні ялинки Оболонського району. А мешканці Печерську зможуть переглянути театралізоване свято «З Новим роком, браття милі, в новім щасті», яке розпочнеться о 17:00 на площі поблизу Печерської районної держадміністрації (вул. Суворова, 15).

Заходи, присвячені урочистому засвіченню районної новорічної ялинки Подільського району, традиційно відбудуться на Контрактовій площі і розпочнуться о 15:30. У Святошинському районі новорічні вогні на ялинці спалахнуть о 17 годині (проспект Перемоги, 112).

Культурно-мистецький захід з нагоди Нового року та урочисте засвічення новорічної ялинки Солом’янського району розпочнеться о 16 годині на Солом’янській площі біля скверу імені М. Островського. Театралізована концертно-розважальна програма із засвіченням Новорічної районної ялинки Шевченківського району відбудеться в однойменному парку о 15 годині.

Керівництво міста запрошує мешканців столиці на засвічення районних ялинок у Світлому місті.
За матеріалами www.kmv.gov.ua
Переглядів: 629 | Додав: TanaT | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)


 

З 20 грудня і до останнього календарного дня 2010 року в бібліотеці «Деміївська» буде проходити вітринна Художня виставка «Зимова фантазія» зразкової дитячої студії «Юний художник» Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району.

Крім того, у приміщенні бібліотеки з 100-річною історією, святково оформлені стенди й полиці, завдяки яким працівники та читачі ще більше відчувають наближення Нового 2011 року. Також, читальні зали прикрашають і образотворчі роботи дітей Голосієва: тут можна знайти й вишиті картини вихованцями інтернатів №9 та №11, образотворчі роботи гуртку «Чарівний гачок» БДЮТ Голосіївського району.

Варто зазначити, що в бібліотеці вже діє стендова виставка, присвячена одному з головний християнських свят – Різдву Христовому, вона має назву «Під зіркою Віфлеєма». До того ж, за словами директора бібліотеки Галини Козлової, увесь колектив установи готується з розмахом відзначити й дев’яносту річницю Голосіївського району, яку ми будемо відзначати вже у 2011 році. Галина Анатоліївна впевнена, що ініційовані бібліотекою заходи знайдуть свою підтримку не тільки творчими гуртками району, алей районною владою.

За матеріалами www.golosiiv.gov.ua

Переглядів: 620 | Додав: TanaT | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)


 

17 грудня в Голосіївському районі пройшов Перший фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Я вірю! Я прагну! Я буду…», в рамках якого в спеціалізованій школі №273 відбулася виставка робіт людей з обмеженими можливостями, а також відбувся заключний гала-концерт «Я – тобі, ти – мені, ми – світу». На фестиваль завітали почесні гості – голова Голосіївської РДА Олександр Незнал, начальник ГУ освіти і науки КМДА Віра Горюнова, начальник управління освіти ГРДА Ірина Чернілевська.

Виставка, яка проходила в холі школи, об’єднала в собі кращі роботи вихованців відділень-центрів Подільського, Оболонського і, звичайно ж, Голосіївського районів. «Наші вихованці – особливі люди, з особливими потребами. Кожен день вони наново відкривають цей світ. Привернути увагу суспільства до їх проблем та розвинути волонтерській рух – ось основна мета нашого фестивалю. Я щиросердечно сподіваюсь, що він стане щорічним!» - ділиться завідувача відділенням денного перебування для людей з обмеженими можливостями Голосіївського району Наталія Діденко.

Серед робіт, що виставлялися в школі, проходив конкурс. Компетентне журі було приємно вражене майстерністю виконання кожної роботи, що ускладнювало вибір переможців. Хоча, абсолютно всі гості, організатори та члени журі впевнені – те, що вони зробили їх, вклали у кожний витвір свою душу і серце, вже робить їх усіх переможцями.

О 12 годині розпочався гала-концерт. Його програму складали виступи творчих колективів шкіл, мистецьких студій та, звичайно, вихованців відділень-центрів для людей з обмеженими можливостями. На початку культурно-мистецької програми очільник районної влади Олександр Незнал привітав учасників та гостей фестивалю з його відкриттям та передав подарунки вихованцям та Голосіївському відділенню денного перебування для людей з обмеженими можливостями. Він висловив впевненість у тому, що даний фестиваль має стати щорічним, і переконав, що районна влада усебічно цьому сприятиме.

За матеріалами сайту www.golosiiv.gov.ua


Переглядів: 627 | Додав: TanaT | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)


У вищих навчальних закладах державної і комунальної форм власності кількість студентів, денної форми навчання, прийнятих на перший курс за державним замовленням, повинна становити не менше ніж 50% від загальної кількості студентів, прийнятих на навчання на перший курс. Таку норму запропоновано у проекті Закону України "Про вищу освіту", зареєстрованому у Верховній Раді України 22 грудня.

Як зазначено на сайті Верховної Ради України, авторами його є депутати Єфремов, Зарубінський, Ківалов, Логвиненко, Луцький, Самойлик, Шаров.

Прийом на навчання до вищих навчальних закладів незалежно від форми власності та підпорядкування навчального закладу, а також джерел оплати за навчання буде здійснюватись на конкурсній основі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань та умінь вступників та їхніх здібностей у випадках, передбачених Умовами прийому на навчання до вищих навчальних закладів України, з урахуванням середнього бала державного документа про повну загальну середню освіту та бала вищого навчального закладу, повідомили у прес-службі громадської ініціативи "Студентський спротив".

За матеріалами www.osvita.org.ua
Переглядів: 642 | Додав: TanaT | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)


img

Верховна Рада України відмовилася відмінити пільги на позаконкурсний вступ в державні і комунальні вищі навчальні заклади для осіб, що постраждали в результаті аварії на Чорнобильській атомній електростанції, учасників бойових дій на території інших країн, шахтарів, а також їх дітей.

За прийняття в першому читанні законопроекту №5177 "Про внесення змін до деяких законів (про відміну пільг під час вступу до вищих навчальних закладів)" проголосував 1 депутат при мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонувалося відмінити пільги на позаконкурсний вступ до ВНЗ для дітей-інвалідів, інвалідів 1-2 груп, дітей з малозабезпечених сімей, чиї батьки є інвалідами, встановивши, що за рівних умов - однакової кількості балів - вони матимуть переважне право на зарахування. На думку автора законопроекту Володимира Яворівського, ухвалення цього законопроекту дозволило б відновити соціальну справедливість, законодавчо забезпечить конституційний принцип рівності всіх громадян в правах і свободах і доступі до отримання вищої освіти.

Крім того, Рада відмовилася ввести кримінальну відповідальність за перешкоду проходженню зовнішнього незалежного оцінювання знань, вступних випробувань до вищих навчальних закладів.

Зокрема, законом пропонувалося передбачити покарання у вигляді штрафу до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження свободи до 3-х років з позбавленням права обіймати певні посади на цей же термін за незаконну перешкоду проходженню оцінювання.

Також пропонувалося карати штрафом від тисячі до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за умисне порушення порядку проведення оцінювання знань в разі, якщо це заподіяло істотної шкоди інтересам держави або перешкодило здійсненню права на здобування освіти.
За матеріалами www.osvita.org.ua
Переглядів: 849 | Додав: TanaT | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (0)

Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Освітній портал



Copyright MyCorp © 2024