Середа, 15.05.2024, 16:30

Ви увійшли як Гость | Група "Гости" | RSS

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів


Всесвітній день цивільної оборони В 1931 році з ініціативи декількох держав французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі „Асоціацію Женевських зон” – „зон безпеки” для створення шляхом двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони (МОЦО).
 В 1972 році МОЦО отримала статус міжурядової організації. Зараз в МОЦО входять 50 країн, ще вісім держав мають статус спостерігача. Участь України в МОЦО в якості спостерігача оформлена згідно з дорученням Прем`єр-міністра України від 25.07.1998 р. Всесвітній день цивільної оборони відзначається з метою пропаганди знань про цивільну оборону і підняття престижу національних рятувальних служб. 
Саме в цей день набрав чинності устав МОЦО, який схвалили 18 держав. Серед напрямків діяльності МОЦО слід виділити такі: підготовка національних кадрів в галузі управління в період надзвичайних ситуацій; надання технічної допомоги державам у створенні і покращенні систем попередження НС і захисту населення; пропаганда досвіду і знань з ЦО і питанням управління в період НС. Підготовка спеціалістів проводиться в Учбовому центрі в Швейцарії.
Расповсюдження світового досвіду з ЦО здійснюється через центр документації МОЦО та журнал „Цивільна оборона”, що видається чотирма мовами.
В нашій гімназії день цивільної оборони відбувся 22 квітня.
  

Переглядів: 1211 | Додав: TanaT | Дата: 28.04.2011 | Коментарі (0)


26 квітня в Україні День чорнобильської трагедії. У Білорусі також відзначають День Чорнобильської трагедії. У Росії День пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах.
Чорнобильська атомна електростанція, 26 квітня 1986 року, — планове виключення реактора, що тривало 20 секунд, здавалося звичайною перевіркою електрообладнання. Проте через декілька секунд в результаті різкого стрибка напруги стався хімічний вибух, в результаті якого в атмосферу викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів. Вибух був настільки потужним, що забруднення розповсюдилося на значні ділянки території Радянського Союзу, які наразі входять до складу Білорусі, України та Росії. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.
Згідно з офіційними даними, радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8 400 000 мешканців Білорусі, України та Росії, що перевищує чисельність населення Австрії.
Забруднено близько 155 000 кв.км території, що складає майже половину загальної площі території Італії. Сільськогосподарські угіддя площею майже 52 000 кв.км, а це більш ніж площа території Данії, забруднені цезієм-137 і стронцієм-90 з періодом напіврозпаду в 30 і 28 років, відповідно. Майже 404 000 людей були переселені, проте мільйони як і раніше живуть в умовах, коли залишкова дія, що зберігається, створює цілу низку небезпечних наслідків. 15 грудня 2000 року діяльність ЧАЄС як виробника електроенергії було припинена.
У вересні 2003 року на саміті СНД президент України Леонід Кучма запропонував країнам-учасницям Співдружності оголосити 26 квітня Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Рада глав держав СНД підтримала цю пропозицію.
Переглядів: 1246 | Додав: TanaT | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (0)


Міжнародний День ДНК встановлено на честь виходу 25 квітня 1953 року британського журналу «Nature», в якому була опублікована невелика стаття вчених з Кембриджу англійця Френсіса Кріка та американця Джеймса Уотсона під назвою «Молекулярна структура нуклеїнових кислот» та відкриттю подвійної спіралі ДНК.
У навчальних аудиторіях медичних вузів багатьох країн світу в цей день проводяться семінари і читаються тематичні лекції для студентів, аспірантів і лікарів, педагогів, присвячені тому, наскільки важливі для людства сучасні досягнення медичної генетики. Цей День - унікальна можливість для генетиків та лікарів різних спеціальностей, пов’язаних з наданням допомоги хворим зі спадковою патологією, обговорити свої дослідження із студентами, лікарями та населенням. Зустрічі генетиків і населення в День ДНК об’єднують теоретиків і практиків, сприяють створенню товариств зацікавлених і працюючих у даному напрямку людей. Важливо, щоб інформація про досягнення вчених у цій галузі стала доступною, щоб надихнути студентів, лікарів, клінічних ординаторів, дати їм можливість розглядати свою кар’єру в медичній генетиці або будь-якої галузі практичної медицини на новому витку розвитку науки.

Переглядів: 637 | Додав: TanaT | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (0)

 
В середу 20 квітня ми знову збирали макулатуру. За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), переробка однієї тонни макулатури рятує від вирубки до 15 дорослих дерев, заощаджує 20 000 літрів води й 1000 кВт електроенергії.
  Щодня з офісів і будинків по всій Україні викидається величезна кількість паперових відходів, а це тисячі дерев, сотні кубометрів води, тисячі кіловатт електроенергії. За умови правильного поводження та деяких зусиллях з боку кожного з нас, цей папір може бути переробленим, а це – збереження лісів і відновлення ресурсів. У цій справі немає маленьких кроків, і кожне зусилля є винятково важливим.
.
Переглядів: 786 | Додав: TanaT | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (0)



  
14 квітня Державтоінспекція святкує 14 – ту річницю з дня створення служби.
  Саме у день професійного свята працівники ДАІ вирішили провести нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Ми зразкові пішоходи. Ви – зразкові водії?».
Уже 10 років поспіль Департамент ДАІ організовує цей захід аби залучати дітей до вивчення та дотримання правил дорожнього руху, виховання у них культури поведінки на дорозі, а також організації змістовного дозвілля. У конкурсі взяли участь діти віком від 6 до 16 років з усіх куточків України.
З 1 лютого по 20 березня у кожному регіоні проходили районні та обласні змагання. Школярі мали змогу втілити у живописі власне бачення безпечної дороги, роботу працівника ДАІ, але найголовніше – це звернення до дорослих не порушувати правил дорожнього руху і завжди пам’ятати про тих, хто поруч.
Насолодитися прекрасним зголосилися і керівники Міністерства внутрішніх справ України. Заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк особисто переглянув усі дитячі малюнки, які перемогли у конкурсі. Жоден із витворів такого своєрідного мистецтва не залишив байдужим генерала.
  Особливо розчулила поезія 6-річного Максима Савчука із Вінниці, який особисто написав вірш про працівника Державтоінспекції.  На запитання поважного гостя – що б він хотів отримати у подарунок, Максимко відповів – дитячий автомайданчик. Тож, в усному порядку Віктор Ратушняк попросив допомогти начальника Департаменту ДАІ Валерія Лозового в організації дитячого автомайданчику у Вінницькій школі, де Максим навчається. 
Уже зі сцени Віктор Іванович звернувся до присутніх від імені Міністра внутрішніх справ  України Анатолія Могильова і зачитав вітальну листівку.

- Оглянувши роботи конкурсантів та переможців, я зрозумів, що діти вклали у них свою душу і серце. Такі роботи є позитивним прикладом для дорослих, які повинні завжди пам’ятати, що поруч нас наші діти. Ми засумували за прекрасним, тож такі конкурси потрібно проводити і задля профілактики, і задля виховання у нашої молоді почуття відповідальності – коли ти учасник дорожнього руху.

Усього на конкурс надійшло понад 30 тисяч робіт. Провівши попередні районні та обласні змагання, найкращими було визнано три тисячі. Усі вони яскраві, емоційно наповнені, зворушливі, по-дитячому безпорадні, але головне - щирі. Призові місця дісталися у номінації:

- «Діти від 6 до 9 років»
1 місце – Павло Лаптєв (Луганськ)
2місце – Анастасія Федорова (Київ)
3місце – Поліна Куліш (Васильків Київська область)
 
- «Діти від 10 до 13 років»
1 місце – Ганна Якобець (Чернівці)
2місце – Максим Федоровський (Вінниця)
3місце – Ілона Іщук (Ковель волинська область)

- «Діти від 14 до 16 років»
1 місце – Аліна Піпоян (Київ)
2місце – Юлія Іваненко (Полтава)
3місце – Олекса Михайлик (Київ)

Окрім цього за деякі роботи учасники отримали і спеціальні призи. Віктор Ратушняк, один із таких, вручив від імені Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова. Аліна Глібка з Чернівців за малюнок-композицію отримала планшетний комп’ютер.
Словом, усі, хто приїхав на вручення без подарунків не залишилися.  Церемонія нагородження проходила на сцені Київського академічного театру ляльок, де панує атмосфера дитячої казки та феєрії. Співи та веселі сценки загонів юних інспекторів, які розважали гостей, додали конкурсу відчуття свята.
Валерій Лозовий на сам кінець заходу підкреслив, що саме такі дитячі посмішки та радість, які лунали під час усього дійства, і є найкращим подарунком у день професійного свята для кожного працівника ДАІ.


Переглядів: 2309 | Додав: TanaT | Дата: 14.04.2011 | Коментарі (0)


1 квітня відбулася інтелектуально-розважальна конкурсна програма кмітливих і начитаних "Найкращий читач 5-го класу".
  
Переглядів: 594 | Додав: TanaT | Дата: 08.04.2011 | Коментарі (0)


У березні в гімназії пройшов конкурс малюнку "Ми здорові пішоходи" А ви - зразкові водії?", у якому взяли участь близько 100 учнів 1-7 класів.
Найкращі роботи передані на районний конкурс.



 
Переглядів: 678 | Додав: TanaT | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)


17 березня у гімназії №179 відбулися фінальні змагання з баскетболу серед ЗНЗ Голосіївського району. У фіналі зустрілися команди школи №130 та гімназії №179.
Перемогу з рахунком 27:25 здобула команда гімназії №179.
Учасники команди: Капшученко Ярослав, Журбенко В'ячеслав, Колесніков Роман, Гончар Віктор, Стадник Михайло, Кундіусов Ігор, Асроров Джава, Герасимов Іван, Макух Денис, Шараєвський Андрій.
Вітаємо переможців!



Переглядів: 621 | Додав: TanaT | Дата: 22.03.2011 | Коментарі (0)


11 березня команда гімназії "Чомучки" взяла участь і перемогла у відбірковому етапі гри для школярів "Інтелект-турнір".
Вітаємо переможців та учасників фіналу:
Тарасенко Олексій (9-А кл.) - капітан команди
Костюк Яна (8-А кл.)
Козак Тамара (8-В кл.)
Бородатов Роман (8-В кл.)
Лондон Аліна (8-А кл.)
Харчова Євдокія (9-в кл.)
Переглядів: 566 | Додав: TanaT | Дата: 14.03.2011 | Коментарі (0)


Колектив сучасного та спортивного танцю «Fire Dance»  гімназії № 179 (керівник колективу Щербина Олена)  5 березня 2011 року брав участь у фестивалі  сучасного естрадно-спортивного танцю «Танцюємо разом  - 2011»  в БК «Росток».  
На фестивалі-конкурсі  колектив представляв номери в номінаціях естрадного та сучасного танцю. Один із номерів потрапив до десятки кращих номерів фестивалю. Учасники колективу стали лауреатами першого ступеня та нагородженні дипломами і кубком.   


Переглядів: 567 | Додав: TanaT | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 25 26 »
Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Освітній портал



Copyright MyCorp © 2024